יום ראשון, 9 באוגוסט 2015

מיחזור מתכות בישראל

מיחזור מאפשר שימוש חוזר במתכות ברזליות ובמתכות אל-ברזליות. המיחזור מבוצע בישראל על ידי אנשי מקצוע ובמטרה להפחית מעל 4% ממשקל הפסולת הביתית. 60 אלף רכבים שיוצאים משימוש מדי שנה מאפשרים למחזר בישראל 40 אלף טון של מתכת. אלו נתונים מדהימים, שעומדים בשורה אחת עם המדינות המפותחות בעולם. המיחזור משולב עם פעולות אדירות של פסולת לבנה, מכונות, פסולת ברזל ומתכת מהתעשייה. מעבר לכך, בשנת 2002 לבדה דווח בישראל על איסוף של 290 אלף טון מתכת ברזל לצורך התכה וגריסה.

בישראל מבוצע מיחזור של גרוטאות מתכת, מכוניות ישנות ומתכת שמועברת למפעלי פלדה. סוג אחר מאפשר מיחזור של נחושת נירוסטה, אלומיניום ועוד סוגים שונים של מתכות אל-מחזוריות שמשמשות כחומר גלם ליצירת מוצרים חדשים.

מיחזור מתכות


החשיבות האקולוגית של המיחזור

מלבד הצרכים התעשייתיים והרווח הכלכלי שמפיקה ישראל ממיחזור מתכות לייצוא, יש שורה ארוכה של יתרונות סביבתיים אותם ניתן להשיג תודות לתהליך. הנה לדוגמא כמה יתרונות המדגישים את החשיבות האקולוגית של מיחזור מתכות:
·       חיסכון במשאבי טבע
·       חיסכון באנרגיה
·       הפחתת כמות הפסולת המוצקה המועברת לאתרי הטמנה
·       שיפור מערך האיסוף לצמצום נוכחות של מתכות נדיפות וחומרים רעילים

התהליך עצמו מתבצע במספר שלבים ולכן הוא מחייב מעורבות של אנשי מקצוע:

  1. בשלב הראשון מתמקדים באיסוף הפסולת על גבי משאיות ענק. מובילים את הפסולת למפעלי מיחזור ואוספים אותה מחברות או קבלנים, מהצבא, ממפעלים ומהציבור. 
  2. בשלב השני מבצעים מיון של הפסולת במפעל מיחזור ומפרידים את המתכת מרכיבי פלסטיק, זכוכית, צמיגים, ריפוד וכדומה. 
  3. בשלב השלישי מעבדים את המתכת עם ציוד מכני כבד ודוחסים אותה לצורת קוביות. המטרה בשלב הזה היא להגדיל את המשקל ליחידת נפח. בשלב הרביעי מבצעים התכה בטמפרטורה של 1,700 מעלות ומוסיפים רכיבים שמעניקים למתכת תכונות שונות בהתאם לדרישת הלקוח.
  4. בשלב האחרון מבצעים עירגול ומייצרים מוצרים בקטרים ובמידות שונות. תהליך המיחזור דורש משאבים, ידע ומיומנות. הקשיים מופיעים בכל שלב מתהליך המיחזור ועלולים להוריד לטמיון סכומי כסף אדירים. בנוסף, את התהליכים מבצעים תחת פיקוח ובקרה צמודים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה